MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Meiraapje Goldana type 'Ronde Gele'

Meiraapje 'Goldana' is een ronde lichtgele knol met geel vruchtvlees. Het is een snelgroeiend knolgewas dat hier, vóór de komst van de aardappel, een belangrijk voedingsgewas was. Meiraap is een echte najaars- en wintergroente en het is zeer geschikt als nateelt. Het jonge blad van de meiraap kan als raapsteel worden gegeten.

TEELT
Voor een vroege oogst zaaien vanaf maart tot eind april op een rijafstand van 30 centimeter en uitdunnen op 10 tot 15 centimeter. Als nateelt zaaien vanaf begin juli tot eind augustus.

STANDPLAATS
Bemesting is niet nodig, de knollen groeien op alle typen grond maar het beste op een wat lichte, humusrijke grond. In verband met het verspreiden van knolvoet bij voorkeur niet telen op een stuk grond waar eerder koolgewassen (Brassicaceae) stonden. Vooral als nateelt is er meer kans op koolvlieg, de knolletjes daarom bij voorkeur telen onder insektengaas.

OOGST
De oogst is in mei en juni of bij een herfstteelt, vanaf september tot eind oktober. De knolletjes dan eind oktober inkuilen en tot in de winter bewaren. 

Eigenschappen

Hoogte
20 - 30 cm
Winterhard
Matig
PH
Neutraal