MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bergamotplant 'Croftway Pink'

Foto: Bergamotplant 'Croftway Pink'

Groeit in 54 tuinen

Latijnse naam
Monarda 'Croftway Pink'
Hoogte
120 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Bergamotplant, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bemesting Monarda 'Croftway Pink'
Bij bloeiende planten is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een, verhoudingsgewijs, hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt tevens voor een langere bloei en verbetert de kwalitatieve eigenschappen zoals geur van de bloemen. Daarnaast zorgt het hogere kalium gehalte voor een efficiëntere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit. Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8


Onderhoud Monarda 'Croftway Pink'
Kortlevende planten. Iedere 2 tot 3 jaar scheuren. De planten zijn stevig en hebben geen steun nodig. Ze hebben wel gemakkelijk last van meeldauw, maar gaan daar niet dood aan. Sterker nog: ze trekken zich er niets van aan. De planten kunnen lang bloeien, indien u steeds de oude bloemen afknipt. Konijnen lusten het aromatische blad niet.

Berichten over deze plant