MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bhut Jolokia 'Chocolate'

Foto: Bhut Jolokia 'Chocolate'

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Capsicum frutescens 'Chocolate'
Hoogte
1 - 60 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Planten tags

Algemene omschrijving

De Bhut Jolokia Chocolate is een zeldzame natuurlijke variant van de Bhut Jolokia. Hij heeft alle karakteristieken van de rode Bhut Jolokia, maar is veel zoeter en heerlijk van smaak.

De Bhut Jolokia is een chili peper die vroeger erkend is door het Guinness World Records als de heetste peper ter wereld. De peper wordt ook wel ghost pepper genoemd door Amerikaanse media.

De Bhut Jolokia is een hybride geteeld in de regio Assam in het noordoosten van India en delen van het aangrenzende Bangladesh. Hij groeit in de Indiase deelstaten Assam, Nagaland en Manipur, en de regio Sylhet van Bangladesh. Hij is ook te vinden in het landelijke Sri Lanka, waar hij bekend staat als Nai Mirris (cobra chili). Er was aanvankelijk enige verwarring en onenigheid over de vraag of de Bhut een Capsicum frutescens was of een Capsicum chinense , maar DNA-tests toonden aan dat het een interraciale hybride is. Een C. chinense met een aantal C. frutescens genen.

In 2007 werd de peper door Guinness World Records gecertificeerd als heetste van de wereld, namelijk 401,5 keer heter dan tabasco. Inmiddels is de Bhut Joloaki van de troon gestoten al door enkele pepers geklopt op zijn waarde. 

Berichten over deze plant