MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Gele oesterzwam

Groeit in 2 tuinen

Latijnse naam
Pleurotus citrinopoleatus
Hoogte
1 - 10 cm
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Schaduw
Planten tags

Algemene omschrijving

De gele oesterzwam is  één van de mooiste onder de paddenstoelen.
Zijn oorsprong ligt in de subtropische gebieden van China en het zuiden van Japan, dus deze paddenstoel houdt van warmte.

Toch kan hij hier (met de juiste zorg) ook gekweekt worden. Het mycelium groeit het hardst tussen 27 en 29ºC en in de winter vanaf zo,n 10ºC

Geënte stammetjes hebben in de winter wat meer zorg nodig, dus opslaan in een schuur of bedekken met een dikke laag bladeren.
Aangezien deze soort geen koude-schok nodig heeft, verschijnen de paddenstoelen in de zomer. Zorg wel voor een vochtige omgeving.

Deze zwam groeit het beste op eik, iep of beuk.

Berichten over deze plant

 • JohnJohn
  Daar de mycelium voornamelijk groeit bij hogere temperaturen, heb ik deze stammen in een aparte kas staan. Natuurlijk afgeschermd voor de heftige zon, want daar kunnen ze niet tegen...
  Maandag 8 April 2013 om 21:57
  •  Bekijk alle 3 reacties »
  • John John Meerdere kassen, maar niet noodzakelijk voor meerdere doeleinde. De Zomeroesterzwam moet gewoon warmte hebben om vrucht te krijgen en zitten de stammen in een grondkas.
   De grote kas is voornamelijk … Lees verder »
   Dinsdag 9 April 2013 om 15:50
  • Je grote kas is een echt juweel. Ik vermoed dat je hele tuin een mooie basisstructuur heeft? Ik ben benieuwd naar je foto's.
   Dinsdag 9 April 2013 om 21:50