MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Azalea 'Silver Sword'

Groeit in 25 tuinen

Latijnse naam
Rhododendron 'Silver Sword'
Hoogte
0 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Deze azalea geniet van gedeeltelijke en volle zon, maar is niet al te dol op volle schaduw. Sinds de zilveren zwaard azalea bloeit in het voorjaar de tijd, en de plant is langzaam groeiende, planten al in de herfst voordat bloeiende gewenst is de beste strategie.

Het planten

Zilveren zwaard azalea liever lichtzure grond die gelijkelijk wordt geproportioneerd tussen bodem, zand, en een soort van mulch of organisch materiaal dat zorgt voor voldoende verluchting en drainage. Te planten, bereiden een gat dat is gelijk in de diepte aan de nieuwe kluit en een paar centimeter breder aan elke kant dan de nieuwe kluit. Laat voldoende ruimte tussen elke nieuwe kluit om rekening te houden met de breedte van het ontwikkelen van azalea struiken. De opbouw van de bodem en mulch combinatie rond de kluit om een ​​korte heuvel te vormen, maar doe niet mulch de opkomende wortel stengel. Tenslotte water de nieuwe kluit grondig.

Zorg

Azalea's vergen weinig onderhoud en zorg, andere dan water geven en af ​​en toe een bevruchting. Zoals evergreens, zilveren zwaard azalea's behouden hun bladeren voor twee volledige seizoenen voordat laten vallen, en bloeien zeer betrouwbaar elk voorjaar, mits minimale zorg behoeften wordt voldaan. Na deze eenvoudige stappen zorgt voor mooie azalea's voor de komende jaren.

Berichten over deze plant