Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Skimmia 'Thereza'

Algemene omschrijving

De  Skimmia ‘Thereza’ ® is een stevige prachtig gevormde plant welke met geen andere soort is te vergelijken.  Uniek zijn de donkergroene glanzende bladeren waar de groen tot groenwitte bloemknoppen mooi bovenuit steken. In het voorjaar bloeit deze zeer uitbundig en ruikt daar ook nog eens heerlijk bij. Tevens is deze plant zeer winterhard zowel in een pot als in de tuin en behoeft geen extra bescherming in de winter.

De Skimmia ‘Thereza’ ® is een mannelijke plant  die rijkelijk stuifmeel geeft. Dit kunt u zien aan de aanwezigheid van de gele meeldraden in de bloemetjes. Deze plant kunt u dus gebruiken om een vrouwelijke Skimmia te bestuiven.

 

 

 

Vereisten

Uw Skimmia ‘Thereza’® kunt u planten in een sierpot voor op terras of balkon maar natuurlijk ook in de tuin. Let u hierbij op de volgende punten. Een sierpot moet altijd voldoende gaten onderin hebben voor de afwatering. De Skimmia ‘Thereza’® is een vochtminnende plant, echter mag geen natte voeten hebben want dan sterven de wortels af. Wat hierbij extra kan worden gedaan is het leggen van enkele potscherven of kleikorrels onderin de pot voordat u deze vult. Plant u de Skimmia ‘Thereza’® rechtstreeks in de tuin zoek dan een plekje uit waar nooit water blijft staan.

Omdat de Skimmia ‘Thereza’® een schaduwplant is, is het belangrijk dat u een plek uitkiest waar de plant niet tussen elf uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags in de volle zon staat .

Onderhoud

Uw Skimmia ‘Thereza’®  hoeft niet gesnoeid te worden. Wordt de plant echter te groot, hij kan namelijk uiteindelijk wel een tot 1,25 meter hoog worden, dan kunt u de plant licht snoeien zodat u het volgend seizoen ook nog bloemenknoppen aan de plant zult hebben.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 120 cm
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladhoudend