Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Rotsheide 'Valley Valentine'

Pieris japonica 'Valley Valentine'

Foto: Rotsheide 'Valley Valentine'

Foto: Rotsheide 'Valley Valentine'

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Rotsheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wijnrood en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. 

Vereisten

Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). 

Onderhoud

Is vatbaar voor late nachtvorst en kan daardoor bladbeschadiging oplopen. Dit is te voorkomen door plant op een beschutte plaats in de lichte schaduw te zetten. Groeit langzaam. Na meerdere jaren moet na de bloei het oudste hout uit het hart van de struik gesnoeid worden.

Gebruik

Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Eigenschappen

Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend