MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Engels gras 'Ballerina Red'

Foto: Engels gras 'Ballerina Red'
Foto: Engels gras 'Ballerina Red'

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina Red', ook wel Engels gras genoemd is een groenblijvende vaste plant en is het grovere broertje van de Armeria maritima. Hoewel de Nederlandse naam 'Engels gras' is, lijkt het blad van deze Armeria niet op gras. Het blad is groen van kleur, stijf en ovaal tot lancetvormig. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Armeria pseudarmeria 'Ballerina Red' met prachtige rode bloemtrossen.

De standplaats van het Engels gras dient bij voorkeur op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Door de tolerantie van droogte, is de Armeria pseudarmeria 'Ballerina Red' perfect geschikt voor de tuinman en tuinvrouw die soms wel eens vergeten water te geven. Uiteindelijk bereikt deze vaste plant een hoogte van zo'n 30 cm hoog. 

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina Red' leent zich perfect voor in een border (randbeplanting en/of groepsbeplanting), in plantenbakken en rotstuinen. Daarnaast laat deze Armeria zich makkelijk combineren met andere tuinplanten, zoals bijvoorbeeld de Festuca glauca. Daarnaast behoort het Engels gras tot de goede, winterharde tuinplanten.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend