Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lavandin 'Grappenhall'

Lavandula x intermedia 'Grappenhall'  • 

Foto: Lavandin 'Grappenhall'

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Lavandin, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lavendelblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Vereisten

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Onderhoud

Planten houden van kalkachtige grond. Ieder jaar in het voorjaar (half april) kort insnoeien en wel zo, dat onder de plaats waar u knipt nog wat groen is aangehecht. Liever niet na de bloei snoeien. Het stekken van gerijpte scheuten kan in juli/augustus, regelrecht buiten, in zandige grond. Regelmatig wieden tussen de planten.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend