MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kropsla 'Wonder der Vier Jaargetijden'

Foto: Kropsla 'Wonder der Vier Jaargetijden'

Groeit in 124 tuinen

Latijnse naam
Lactuca sativa 'Wonder der Vier Jaargetijden'
Andere benamingen
Merveille de Quatre Saisons, Besson Rouge, Rode Botersla, Lactuca sativa 'Red Besson'
Hoogte
20 - 30 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Nat
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

'Wonder der Vier Jaargetijden' is een malse, groen-rode kropsla die vooral voor het voorjaar en de zomer geschikt is. Deze kropsla vraagt een goede bemesting maar mag ook weer niet overbemest worden! Wanneer u elke week sla wilt eten moet er wel regelmatig opnieuw gezaaid of geplant worden.

TEELT
Zaaien onder glas kan vanaf februari, in de volle grond kan gezaaid worden vanaf half maart tot eind augustus, een plantafstand van 30 x 30 centimeter aanhouden. De meeste sla heeft een korte groeiduur en het is dan ook belangrijk om de planten in een jong stadium te verspenen of te verplanten. Sla kiemt het best bij een temperatuur tot ongeveer 18°C, zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op ‘schieten’ neemt vanaf 20°C toe.

Ook is het mogelijk om een deel van de sla wat dichter bij elkaar te zetten en vroeger te oogsten, dan kunt u volstaan met één zaaisel per 3 tot 4 weken.

STANDPLAATS
Telen op een luchtige, voedzame grond, regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Bij wisselteelt kunnen de meeste bladgewassen geteeld worden op het stuk grond waar eerder koolgewassen stonden. Sla is vooral lekker wanneer u niet te veel bemest.

OOGST
Oogsten kan 6 tot 8 weken na het zaaien. 

Berichten over deze plant