Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kangoeroepoot 'Bush Garnet'

Anigozanthos flavidus 'Bush Garnet'

Foto: Kangoeroepoot 'Bush Garnet'

Een hybride van Anigozanthos flavidus x Anigozanthos humilis. De plant wordt tot vijftig centimeter hoog en bloeit met oranjekleurige bloem. Is redelijk bestand tegen de inktvlekkenziekte.

Anigozanthos flavidus is een vrijwel onbekende, altijdgroene plant die zowel in de kamer maar ook buiten in een kuip of in de tuin kan worden geplant. Haar thuisland is Australië. Winterhard is de plant niet. Voor de eerste vorst moet ze in huis worden gezet.

Verzorging: De kangoeroeplant houdt van een lichte en zonnige standplaats. Als kamerplant staat ze het liefst aan een lichte oost- of westkant. Een zonnige zuidkant is alleen maar geschikt als er in de zomer tijdens de middaguren ook voor schaduw wordt gezorgd. Aan de noordkant bloeit de kangoeroeplant niet, daar is het te donker. In de zomer matig gieten, zodat de wortelkluit steeds vochtig, maar zeker niet nat is. Droogte wordt eerder getolereerd als stuwvocht. Gebruik kalkarm water. Bemesten alle 2 weken alleen in het voorjaar en zomer. Ompotten kan men de plant in het begin van het voorjaar.

Snoei:  Snoeien is niet nodig; bruine bladeren het hele jaar door verwijderen om rotting te vermijden, uitgebloeide takken afknippen. De bloemen blijven lang houdbaar en zijn ook geschikt als snijbloemen.

Overwinteren:  Ook in de winter heeft de plant voldoende licht nodig maar tegelijkertijd een koele plek. Rond de 10° C is gedurende deze tijd de juiste temperatuur. In de winter slechts zo vaak gieten dat de wortelkluit niet volledig uitdroogt.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend