MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Klimroos 'Blairii nr. 2'

Foto: Klimroos 'Blairii nr. 2'

Groeit in 12 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Blairii nr. 2'
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
180 - 300 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Rosa 'Blairii no 2' , een echte rambler roos bloeit roze, roze in het midden van de bloem, wat witter naar de buitenste bloemblaadjes. De roos wordt ongeveer 350 cm hoog. Rosa 'Blairii no 2' (Rambler klimroos) bloeit in juli en augustus,
Leiroos is een betere naam dan de veelgebruikte naam klimroos, waarom? Rozen moeten namelijk ten allen tijden begeleid worden, ze klimmen van nature niet!
Deze rozen ontwikkelen minder grondscheuten, terwijl zich juist boven in de struik nieuwe takken vormen. Om de ontwikkeling van grondscheuten te bevorderen kunnen na de bloei in september één of twee van de oude scheuten helemaal weggesnoeid worden, terwijl de resterende 4 of 5 scheuten op circa 35 of 40 cm van de grond weggeknipt worden, net waar zich weer een nieuwe krachtige scheut ontwikkelt.
Zowel de nieuwe grondscheuten als de nieuwe zijtakken worden daarna zo horizontaal mogelijk aangebonden. Bij vertakking van de nieuwe zijtakken worden de delen zo weggesnoeid dat zich weer een nieuwe doorgaande hoofdtak vormt.

Klimrozen kunt u het beste driemaal per jaar mesten met rozenmest. Aangeraden wordt om klimrozen aan het einde van het najaar te bemesten met organische mest (compost), tweede keer bemesten na de eerste snoeibeurt in maart en na de eerste bloei.

Klimrozen of leirozen worden vaak tegen een muur geplant, de grond is daar bepaald niet ideaal, dus zorg ervoor dat de grond wordt aangevuld met een speciale rozengrond of een goede potgrond.

Berichten over deze plant