MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Chileense honingpalm

Groeit in 24 tuinen

Latijnse naam
Jubaea chilensis
Hoogte
1 cm

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

 

Jubaea Chilensis

Honing Palm, Coquito Palm

5 x Zaailing als op foto

Algemeen:

De Jubaea chilensis is de meest winterharde en grootste vederpalm ter wereld. Hij is afkomstig uit Chili en kan in zijn natuurlijke hatitat maar liefst 30 meter groot worden met een stam van 2 meter diameter en een bladerkroon van maar liefst 6 meter! In West-Europa groeit hij wat trager, en wordt hij minder robuust. Hij maakt 4-6 bladeren per jaar aan en zijn stam groeit zo`n 10 centimeter per jaar.

Vroeger bedekte deze palm met miljoenen enorme gebieden in Chili, maar werd in grote getallen gekapt om het sap te verkrijgen, waarmee Chileense palmwijn wordt gemaakt. Elke palm zorgt voor 360 liter sap. Nu wordt aangenomen dat ongeveer 100.000 exemplaren het hebben overleefd.

Grond:

De Jubaea chilensis houdt zoals de meeste palmen van een goed drainerende grond, met veel humus. Als meststof mag u koemestkorrels toedienen. Verwijder jaarlijks de bruine bladeren.

Plaats:

Plant de palm op een zo zonnig mogelijke plaats.

Winter:

Hoewel de Jubaea chilensis de meest winterharde vederpalm is (–/-15C), moet u hem toch beschermen tegen te strenge vorst. Vooral het groeipunt (de speer) dient goed beschermd te worden tegen koude, natte winters.

Zij verdraagt namelijk geen combinatie van kou en veel regen. Het is dus zaak haar in de winter goed te beschermen en te zorgen voor een goede drainage. Vele mensen plaatsen simpelweg een dakje boven hun palmbomen, en beschermen de palmboom met vliesdoek.

Vereisten

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Onderhoud

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.