MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Driehoekpalm

Algemene omschrijving

 

Deze palm groeit op een smalle strook in Zuid-Oost Madagascar in droge bossen op arme grond. De verzamelaar die deze palm heeft ontdekt was genaamd Raymond Decary, vandaar de naam Decary.
Deze palm wordt vanwege zijn bijzonder elegante groeiwijze ook wel de Driehoekpalm genoemd. Deze kuippalm is een sensationele verschijning op een ruim terras of als solitair in uw tuin. Hij word in nederland meestal als kamerpalm aangeboden.

Verzorging:
De palm is droogte resistent, maar voor een betere groei een licht vochtige bodem houden (geen natte bodem) en verder staat de Decary het liefste in de zon, maar hij verdraagt ook lichte schaduw. Verder stelt deze palm geen speciale eisen aan de grondsoort, licht zuur is optimaal.
Het is een zeer makkelijke palm die ook binnenshuis of kantoor als kamerpalm gebruikt kan worden, mits hij voldoende licht heeft en genoeg luchtcirculatie.

Deze palm is niet makkelijk verkrijgbaar en zeker voor liefhebbers indien op voorraad en buitenkansje. Is niet winterhard, (-3c graden en hoger).

Vereisten

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Onderhoud

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen