MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Oranje Cosmea +

Groeit in 53 tuinen

Latijnse naam
Cosmos sulphureus
Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze soort heeft de gewone naam Oranje Cosmea en de Latijnse naam Cosmos sulphureus. Deze bloemsoort is familie van de Cosmea Cosmos bipinnatus, maar is net even een ander soort. Onderling kruisen kan ook niet.

De oranje Cosmea / Cosmos sulphureus heeft prachtige gele en oranje bloemen. De vele bloemen zitten op lange stengels en je ziet weinig blad. Het soort is heel populair is bij bijen, vlinders en hommels. Dit soort wordt ongeveer 60 á 70 cm hoog. In een veld of in de border is dit soort echt prachtig.

Zaaien kan buiten vanaf mei. Het duurt 8 tot 10 dagen voordat de zaden kiemen. Als je al eerder wilt beginnen kan je in april of mei in een kas of in huis zaaien. Verplaatst de planten dan in mei of juni naar buiten.

Dit soort bloeit in juli, augustus en september of tot de eerste nachtvorst. Cosmos sulphureus is gevoelig voor kou en vorst.

Kies voor een plek in de volle zon of in de halfschaduw. Hoe meer zon hoe beter. Kies een goed gedraineerd stukje grond, want Cosmos sulphureus houdt niet van teveel nattigheid. Verder stelt dit soort weinig eisen aan de bodem.

Oranje Cosmea in een pot of bloembak zaaien kan ook. Kies dan voor potgrond met daar doorheen wat wit zand. Zorg ook altijd voor gaatjes onder in de bak of pot zodat er niet teveel water in de bak blijft staan.

Berichten over deze plant