Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Radijs 'French Breakfast'

Raphanus sativus var. radicula 'French Breakfast'

Foto: Radijs 'French Breakfast'

Radijs 'French Breakfast' is een mooie halflange radijs met rood-witte kleur geschikt voor telen in de volle grond. Radijs is geschikt als tussen- en nateelt en kan meerdere malen achter elkaar gezaaid worden. In verband met koolvlieg tijdens de zomermaanden de planten afdekken met insektengaas.

TEELT
Dun zaaien vanaf maart tot juni in de volle grond. Daarna kan de radijs om de paar weken of tot eind augustus opnieuw gezaaid worden. Een plantafstand van 5 en een rijafstand van 15 centimeter aanhouden.

STANDPLAATS
Telen op een zonnige plek met een vochthoudende, losse, humeuze grond. Bij voorkeur de radijs telen tussen of naast de koolgewassen. Vooral tijdens de zomer is er een grote kans op aantasting door larven van de koolvlieg, dit kan voorkomen worden met insektengaas.

OOGST
Oogsten kan al na 4 tot 6 weken, vanaf eind april tot half oktober. Dit type radijs heeft een iets langere groeiperiode dan de ronde radijs. De radijsjes wel op tijd oogsten om te voorkomen dat ze voos worden. Verwijder het blad van de radijsjes en bewaar ze eventueel een paar dagen in de koelkast. Gooi het jonge blad niet weg maar gebruik het als garnering op brood of verwerk het in een salade. 

Eigenschappen

Hoogte
10 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon