Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Dahlia 'Duet'

Foto: Dahlia 'Duet'

De grootbloemige, decoratieve dahlia ‘Duet' is een dankbare zomerbloeier die u maandenlang plezier geeft. De Dahlia bloeit de hele zomer van juli tot de eerste nachtvorst en wordt ongeveer 110 cm hoog. Soms is het nodig om de bloemstengels te steunen.

Planten : Dahliaknollen kunt u in het voorjaar planten. Dahlia 'Duet' is vorstgevoelig, pas dus wel op met late nachtvorst. Graaf een ruim plantgat, maak de aarde los en vul het plantgat met goede potgrond. Leg de knollen voorzichtig in het plantgat en dek af met 3-5 cm aarde. De plantafstand van de knollen is 40-50 cm Geef na het planten de knollen meteen wat water. Dahlia's bloeien het rijkst in de volle zon. Bewaar de knollen na de bloei op een vorstvrije plaats en u heeft er jarenlang plezier van.

Snijbloem : Dahlia 'Duet' is goed te combineren met vaste planten en andere dahlia soorten. De rood met witte bloemen zijn echte blikvangers in de border. Dahlia ‘Duet’ is ook een uitstekende snijbloem en lang houdbaar op de vaas. Het beste tijdstip om dahlia's te snijden is vroeg op de dag. Zet de stelen direct in lauwwarm water met snijbloemenvoedsel.

Overwinteren : Na de eerste (milde) nachtvorst zullen uw dahlia’s door bevriezing bovengronds zwart worden. Nu is het tijd om te rooien. Gebruik een spitvork of riek om de knollen op te graven Laat de knollen goed drogen en borstel de grote kluiten zand eraf. Bewaar ze in een koele, vorstvrije ruimte, in een bollenzak of kratje, bij voorkeur zo dat er lucht langs de knollen kan stromen. Denkt u ook aan een labeltje of steker met naam en/of kleur.

  • Hoogte: 110 cm
  • Bloeitijd: juli - oktober
  • Planttijd: maart - mei
  • Bloemdiameter: ± 16 cm
  • Winterhard: nee
  • Standplaats: volle zon

Eigenschappen

Hoogte
100 - 110 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend