MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Chicago Peace'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Rosa 'Chicago Peace'
Andere benamingen
Rosa 'Johnago'
Hoogte
70 - 120 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Familie: Rosaceae
Andere gebruikte benamingen: (Rosa 'Johnago')

Bloeitijd: 7-8
Bloemkleur: lichtgeel met koper en oranje

Hoogte: 0.7-1.2
Bladeren: glanzend, leerachtig

Snoeitip
Topkeuze

Informatie, teelt: 
'Chicago Peace' is een sport van 'Peace' en in 1962 in de Verenigde Staten ontstaan. Het is een sterk groeiende roos met glanzend, leerachtige bladeren. De bloemen zijn identiek als die van de ouder 'Peace', op de kleur na dan, die varieert van diep geel tot sleutelbloemgeel met vele doorgeaderde kleuren van koper en oranje. 'Chicago Peace' is lichtjes geurend.

Gebruik:

'Chicago Peace' is op allerhande manieren toe te passen. Zowel in de border als snijbloem of perkroos, als haagplant als tot expositieroos.

Standplaats:

Een gezonde, winterharde roos die ook armere gronden goed kan verdragen. Geef wel ruim water tijdens een droogteperiode. Mulch de perken grondig.

Vermeerdering:

Door enten

Ziekten en plagen:

Zie bij algemene ziekten en plagen van rozen in de Tuindokter, http://www.tuinkrant.com/tuindokter

GROOTBLOEMIGE ROZENGROEP (Theehybriden)

Grootbloemige rozen onderscheiden zich van de andere rozen, doordat ze slechts 1 of enkele bloemen krijgen aan het eind van de loten. Bij de moderne rassen vervagen de grenzen echter steeds verder. Het indelen in bepaalde groepen gebeurt daardoor vaak willekeurig.

De bloemen van de grootbloemige rozen zijn altijd gevuld en elegant gevormd. Helaas hebben de meeste een zwakke geur. Vanwege het geringe aantal bloemen is het gezamenlijk effect in perken minder indrukwekkend dan dat van de veelbloemige polyantharozen. Voor de échte liefhebber is er echter niets mooiers dan een grote verzameling grootbloemige rozen, van iedere soort 1 of 3 struiken en dan de verzameling met de nieuwste rozen aan te vullen.

Men plant grootbloemige rassen meestal in groepen in de vaste-plantenborder of tegen een achtergrond decor van struiken. Hun grootste aantrekkingskracht ligt in hun productie van prachtige snijrozen (als het ras voldoende lange stelen heeft).

Grootbloemige rozen geven hun eerste en rijkste bloei in juli, daarna bloeien ze regelmatig door tot in oktober, maar veel minder. Deze doorbloei kan sterk van ras tot ras verschillen. Ook de hoogte kan variëren van 60 tot 150 cm.

Standplaats lichtbehoefte
zon

geurend