Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Japanse notenboom 'Mariken'

Algemene omschrijving

Dwergvorm van de Japanse notenboom. De hoogte na 10 jaar is 100 cm. De bladkleur is groen. Deze plant is zeer winterhard.
Door zijn compacte groeiwijze kan hij in het kleinste stadstuintje een plaatse krijgen. Het blad is waaiervormig met een mooie warme goudgele herfstkleur. 

Vereisten

De Ginkgo heeft een voorkeur voor een zonnige plaats en vochtige, diepe en goed doorlatende grond, maar past zich gemakkelijk aan, dus hij groeit ook in arme grond, dichte grond, diverse zuurgraden, bij hitte, droogte, luchtvervuiling etc. 

Onderhoud

Jonge boompjes kunnen het beste aan een paaltje gebonden worden om scheefgroei te voorkomen en dienen extra water te krijgen in droge perioden. De jonge boom kan eventueel gesnoeid worden in het vroege voorjaar, oudere bomen niet snoeien.

Snoei om evt. concurrerende harttakken weg te nemen als al het blad is verdwenen (herfst tot voorjaar). Verdere snoei onnodig; inkorten van zijtakken betekent meestal dat de hele tak afsterft.

Gebruik

Uiterst geschikt om in een kleine tuin aan te planten. Kan ook gemakkelijk gebruikt worden als balkon- of terrasplant in een pot.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 100 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend