Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Scharnierplant 'Vivid'

.

De nederlandse naam is Scharnierbloem, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is paarsviolet  en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

De stevige planten vormen ieder jaar wat grotere pollen. In strenge winters met wat blad of takken afdekken. De bloemen kunnen in een andere stand gedraaid worden en blijven dan zo staan. De planten eens in de 3 - 4 jaar scheuren.

 

Eigenschappen

Hoogte
70 - 120 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend