MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Belgische Vlag

Groeit in 45 tuinen

Latijnse naam
Abutilon megapotamicum
Andere benamingen
Chinese hennep
Hoogte
0 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Abutilon megapotamicum is afkomstig uit zuidelijk Brazilië en Uruguay vooral in de omgeving van de Rio Grande. Een soort met vele gecultiveerde rassen. De loten van deze eigenaardige struik neigen ietwat naar beneden. De Abutilon megapotanicum is er in slechts één bloemkleur te krijgen (rode knop met gele rok) maar met in diverse groeiwijze en blad kleuren. De bloemen zijn vrij klein, klokvormige en hangend met een dieprode kelk die groter is dan de bleekgele kroonbladeren.

Verzorging:

Geeft ze een zonnige standplaats, bij te veel schaduw heeft u minder bloemen. Wel tegen al te felle zon beschermen. Op een lichte standsplaats vormen de Abutilon´s bloemen tot in de herfst. Tijdens het groeiseizoen van mei tot september éénmaal per week bemesten en rijkelijk gieten.
Zet een Abutilon nooit op een winderige plaats, hoe beschutter hoe beter want de bladeren zijn teer en gevoelig voor wind.

Buiten brengen:

In het voorjaar na de IJsheiligen (12-15 mei) kunnen we deze kuipplanten terug naar buiten te brengen. Het kan daarbij nuttig zijn deze prachtige planten, na een langdurige winter, te voorzien van wat nieuwe potgrond en een eerste bemesting. Let erop de kuipplanten voldoende te acclimatiseren voor aleer ze buiten te brengen in de tuin, op het terras of op het balkon. 

Overwinteren:

Vanaf eind september reeds binnenhalen.
Licht of donker overwinteren bij een temperatuur van 6-12 ° C. Bij overwintering in een warme, lichte ruimte met een hoge luchtvochtigheid is de kans op een spintplaag zeer groot. Gedurende de overwinteringsperiode (oktober-april) zeer spaarzaam gieten en natuurlijk niet meer bemesten.

Verpotten:

Jonge planten worden elk voorjaar verpot in normale potgrond. Oudere planten om de 3-4 jaar verpotten. Kies een pot die eerder te klein is. Abutilon´s bloeien beter als de pot wat krap is.

Vermeerderen:

Door zaaien of stekken. Je kan stekken nemen van gesnoeide scheuten bij het intoppen van de planten.

Bron: tuinkrant.com

Berichten over deze plant