MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Hortensia 'Forever & Ever Pink'

Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever Pink'  • 

Foto: Hortensia 'Forever & Ever Pink'

Foto: Hortensia 'Forever & Ever Pink'
Foto: Hortensia 'Forever & Ever Pink'

Forever&Ever® is een bloeizekere bloem, ongeacht snoei of vorst. Met andere woorden, als de plant net na de vorst gesnoeid wordt, bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar, collectie boerenhortensia’s. Hydrangea Forever&Ever® bloeit -in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla- op één- en meerjarig hout. Elke tak geeft dus de hele zomer lang lekker uitbundig. 
De planten maken steeds nieuwe knoppen die nog in hetzelfde jaar uitgroeien tot grote, bolvormige bloemen met een doorsnede van 20-25 cm.
 

Watergeven:
Hortensia’s zijn echte slurpers, met name als het warm weer is. De plant houdt van veel water. Als het blad slap gaat hangen, dan duidt dat op een watertekort. Door stevig water te geven, herstelt de plant zich weer volledig. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten, zeker wanneer deze in pot staan, altijd voldoende water tot hun beschikking hebben. Zorg er wel voor dat de plant in een pot niet in een badje water blijft staan.

Snoeien:
Snoeien van de Forever&Ever hortensia is heel makkelijk. Het beste tijdstip om Forever&Ever te snoeien is eind februari, begin maart, net voor het nieuwe groeiseizoen begint. Om een compacte plant te houden, knipt u alle takken zo’n 15 cm boven de grond af. Wilt u een forse struik, laat dan het snoeien achterwege.


De bloemen bloeien, in tegenstelling tot bij normale boerenhortensia ook op het hout dat dit jaar groeit.Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Met andere woorden, als de plant net na de vorst gesnoeid wordt, bloeit deze gegarandeerd in het zelfde jaar, de hele zomer lang lekker uitbundig.
Dankzij de eenvoudige verzorging is Forever&Ever® een hele dankbare uitbundige bloeier. Is een tak te lang of zit deze in de weg? Gewoon wegknippen. Wilt u de bloemen in een vaas binnen zetten? Geen probleem, gewoon knippen. Wat volgt is een nieuwe bloemrijke zomer zonder verzorgingszorgen.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 90 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend