Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Jardins de Bagatelle'

Rosa 'Jardins de Bagatelle'  • 

Foto: Roos 'Jardins de Bagatelle'

Foto: Roos 'Jardins de Bagatelle'

Een geweldige Meilland-klassieker met elegantie en delicatesse. De perfectie van de bloemen van Jardins de Bagatelle ® Meimafris wordt hier gecombineerd met een verfijnde kleur en een uitzonderlijke geur. Dit is een eerbetoon aan de beroemde rozentuin waaraan het is gewijd. In opeenvolgende golven vanaf het einde van de lente tot de vorst verschijnt op de Jardins de Bagatelle ® Meimafris-roos, prachtige rozen met een klassieke tekening.
Goed getorbineerd, rolt de roos zijn 65 lichtjes gerolde bloembladen uit tot hij een bloem vormt met een diameter van ongeveer 12 cm. De roomwitte, ivoorkleurige bloembladen hebben een roze rand rond hun randen, vooral als het koel weer is. De rozen ademen een uitzonderlijke, zachte en vasthoudende geur uit, samengesteld uit bloemige tonen van meiroos, fruitige tonen van citroen en abrikoos, genuanceerd met kruiden.
Houdt zich goed, de rozen vormen mooie, verfijnde en geurige boeketten. De Jardins de Bagatelle ® Meimafris roos heeft een krachtige en rechtopstaande groei. Het vormt een vrij rechte struik van ongeveer 1 meter hoog. De takken zijn bedekt met overvloedig donkergroen en satijnachtig blad, dat zeer resistent is tegen de belangrijkste ziekten.
Ideaal voor de border en voor de snijbloemen, de Jardins de Bagatelle ® Meimafris-variëteit vormen sierlijke groepen en bedden die al lang decoratief zijn.
De zachte en romantische tint van rozen past gemakkelijk bij alle andere kleuren, vooral in de kleuren roze, mauve of rood.

  • Parfum : Uitzonderlijk parfum
  • Bloeitijd:  juni, juli, augustus, september, oktober
  • Ideaal gebruik voor beddengoed, geïsoleerd, randen en paden, snijbloemen
  • Standplaats : Zon

Eigenschappen

Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend