MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Laurier 'Angustifolia'

Laurus nobilis 'Angustifolia'

Foto: Laurier 'Angustifolia'

Algemene omschrijving

Laurus nobilis 'Angustifolia' (laurier met smalle bladeren) is een cultivar van de laurier met groene, langwerpige bladeren. De aanduiding 'Angustifolia' verwijst naar het smalle, wilgevormige blad, evenals de aanduiding 'Salicifolia' in het synoniem: Laurus nobilis 'Salicifolia'. De plant behoudt 's winter en 's zomers zijn blad. Het is een sterke plant, die zowel in zon, als in de schaduw gedijt. De plant kan tot 100 jaar oud worden.

Vereisten

Buiten in de zon tot halfschaduw, bij nachtvorst in het voorjaar ’s avonds binnen zetten. Regelmatig water geven zodat de wortelkluit niet uitdroogt, maar waarbij de pot voldoende gedraineerd is. Tijdens de groei regelmatig bijmesten. Eind juni kan men een vormsnoei doen waarbij de lange scheuten ingeknipt worden net boven een bladoksel.

Onderhoud

Rustperiode (november t/m maart) 
Een koele en vorstvrije plaats, aangezien de plant in rust is mag dit ook een donkere plaats zijn. Sporadisch water geven, net voldoende om de potkluit niet te laten uitdrogen. Tijdens de rust niet bijmesten. Een strakke vormsnoei met een handsnoeischaar.

In de groeiperiode (april t/m oktober) 
Buiten in de zon tot halfschaduw, bij nachtvorst in het voorjaar ’s avonds binnen zetten. Regelmatig water geven zodat de wortelkluit niet uitdroogt,maar waarbij de pot voldoende gedraineerd is. Tijdens de groei regelmatig bijmesten. Eind juni kan men een vormsnoei doen waarbij de lange scheuten ingeknipt worden net boven een bladoksel.

Gebruik

De bladeren zijn te gebruiken in de keuken en in bloemstukken.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend