MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Blauwe Hesperpalm

Brahea armata  • 

Foto: Blauwe Hesperpalm

Algemene omschrijving

De Brahea Armata is een prachtige palm met sterk, blauw-grijs blad en vindt zijn oorsprong in Mexico en Californië. In Nederland noemen we de Brahea Armata ook wel Blauwe Hesperpalm of Mexicaanse Blauwe Palm. De Brahea Armata is een trage groeier, wat de grotere exemplaren weer erg bijzonder maakt. De Brahea Armata kan in de natuur zo’n 15 meter hoog worden.

Vereisten

De Brahea Armata kan bij een droge winter tot -10°C overleven.  Belangrijk is dat de palm ’s winters goed beschut staat en dat de grond zo droog mogelijk blijft.  Het is dus belangrijk om deze palm in de Nederlandse winters goed te beschermen tegen sneeuw, hagel of regen. Wanneer de palm in een pot blijft staan dient deze ook geheel ingepakt te worden met een pot-beschermhoes.

Onderhoud

Plaats de Brahea Armata in goed gedraineerde grond, want deze palm houdt niet van natte wortels.
Tijdens droge, warme zomers 2 tot 3 keer per week water geven afhankelijk van de bodem, want de palm mag niet te nat staan. Eens per jaar de palm bijmesten met geconcentreerde plantvoeding. Wanneer de gelig blad krijgt kan het helpen om kalk aan de grond toe te voegen. Bij het overpotten dient rekening gehouden te worden met een zwakke wortelgroei. Haal de palm dus voorzichtig uit de pot om wortelbeschadiging te voorkomen. De bruine punten mogen afgeknipt worden, en net als bij elke palm dient het oudste, bruine blad zo dicht mogelijk bij de stam afgeknipt te worden.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend