Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Reuze Snoekkruid

Pontederia lanceolata

Foto: Reuze Snoekkruid

Pontederia lanceolata, in het Nederlands reuze snoekkruid genaamd, is een mooie waterplant voor de middelgrote tot grote vijver. Met zijn lancetvormige, donkergroene bladeren gecombineerd met de prachtige pastelblauwe langwerpige bloemaren biedt hij de vijver een exotische look. Pontederia lanceolata houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, een wat lemige grond en een waterdiepte die tussen de 30 en 60 cm ligt. Wie de plant op minimaal 30 cm plant hoeft tijdens de winter geen extra beschermingsmaatregelen te nemen.
Wie de plant in de ondiepe moeraszone van de vijver wenst te houden zal tijdens de winter een extra bladerdek boven op de plant dienen aan te brengen als bescherming tegen de vorst, of de plant tijdelijk naar een dieper niveau in de vijver moeten verhuizen. Pontederia lanceolata wordt ook druk bevlogen door vlinders, bijen en hommels.

  • Karakteristieken:
  • Hoogte: 0,8m tot 1,2m
  • Bloemkleur: Prachtige, pastelblauwe bloemen in langwerpige bloemaren, de mannelijke en vrouwelijke bloemen openen zich op verschillende tijden van de dag
  • Bloeiperiode: Juni, juli, augustus, september, zomerbloeier
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw (waterdiepte 30 cm tot 60 cm)
  • Grondsoort: Alle, zuur, neutraal, licht kalkhoudend, voorkeur leemgrond en of klei

Eigenschappen

Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon