MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Taxus 'David'

Taxus baccata 'David'   • 

Foto: Taxus 'David'

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Taxus, familie van de Taxaceae. De bladeren zijn geel. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.

Vereisten:

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Onderhoud

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Indien als haag gebruikt, is een keer per jaar (mei, juni) snoeien vaak voldoende. In principe mag u gerust tot op het kale hout snoeien, want de venijnbes loopt altijd weer uit. Hij kan in allerlei vormen (kegel, bollen spiralen) worden gesnoeid. Er wordt gesnoeid in de periode van half april tot augustus. Het loof is giftig en zelfs dodelijk voor paarden en koeien.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 200 cm
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend