MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Klimroos 'Haka'

Groeit in 7 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Haka'
Andere benamingen
Syn: Rosa 'Poulcy023', Courtyard rozen
Hoogte
0 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze Courtyard rozen zijn een van de spelers op de markt van de klimrozen. Een Courtyard roos kan een klimroos of een meer dan eens bloeiende Rambler-soort zijn. Een Courtyard klimroos kan een hoogte van 150 – 200 cm bereiken. De Courtyard-Ramblers bereiken een hoogte tussen de 200 en 300 cm.

Door de wijze waarop de Courtyard rozen naar de grond toe bloeien onderscheiden deze klimrozen zich toch van de traditionele rozen.

Deze bloeiende Courtyard-zuil Haka is een klimroos; haar bloemen zijn vol roze.

Deze Courtyard Haka is een krachtig groeiende soort, die veel bloemenpracht in de tuin of op het terras geeft. Geschikt om langs een spalieren latwerk of langs een muur omhoog te laten klimmen. 

Deze klimroos is zeer bloemrijk en bloeien de hele zomer door. Ze kunnen in grote kuipen worden geplant voor op het terras, balkon of patio. De lange opgroeiende scheuten moeten vastgebonden worden aan een rek of steun en bloeien van onder tot boven. Hierbij vormen ze een prachtige zuil.

Standplaats: Zowel in de volle grond als in potten op straat, terras balkon of plein etc. Probeer de klimroos een zonnige plaats geven.

Winter: Staat de klimroos in een pot, dan in de wintermaanden beschermen tegen de vorst door de plant af te dekken met evt. stro of jute zak.

Watergeven: Zorg dat de potkluit nooit uitdroogt. Geef dus regelmatig water.

Voeding: De klimroos zal rijk blijven bloeien wanneer deze regelmatig (1 x per maand) rozenmest krijgt.

Snoeien: Indien gewenst kunt u in februari voor de vorm langs de pergola of aan de muur de plant licht bijsnoeien in de gewenste vorm.

Berichten over deze plant