MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Muurpeper 'Variegatum'

Sedum kamtschaticum 'Variegatum'

Foto: Muurpeper 'Variegatum'

Foto: Muurpeper 'Variegatum'
Foto: Muurpeper 'Variegatum'

Algemene omschrijving

Bonte muurpeper (Sedum kamtschaticum 'Variegatum') is een zeer sterke tuinplant. De dikke, wintergroene blaadjes van Sedum kamtschaticum 'Variegatum' vormen al snel een dichte zode. Elk blaadje heeft een sierlijk crèmewit randje. De stervormige gele bloempjes komen uit rozerode knopjes tevoorschijn.

Vereisten

Sedum kamtschaticum 'Variegatum' groeit prima in de volle grond. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Verbeter zware tuingrond door er scherp zand door te mengen. Zet de kluit van de bonte muurpeper op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten direct water. De bonte muurpeper groeit en bloeit goed op een plekje in de volle zon in zanderige grond.

Bonte muurpeper als bodembedekker

De sterke, wintergroene Sedum kamtschaticum 'Variegatum' is een prachtige bodembedekker. De stengeltjes liggen op de grond en dekken zo de grond goed af. U kunt de bonte muurpeper in grote groepen planten, bijvoorbeeld om een randje langs het tuinpad mee te maken. Of plant Sedum kamtschaticum 'Variegatum' onder stamboompjes zoals de dwergsering op stam (Syringa).

Onderhoud

Sedum kamtschaticum 'Variegatum' is een sterke tuinplant die nauwelijks verzorging nodig heeft. Geef in zeer droge en warme perioden wel wat water. U kunt grote pollen in het voorjaar opnemen en in kleinere stukken delen om de plant te verjongen. Deze bodembedekker is goed winterhard.

Muurpeper is een succulent. Dit betekent dat de blaadjes veel vocht kunnen vasthouden. Daarom kan de bonte muurpeper erg goed tegen droogte.

Gebruik

Volle zon
Half schaduw
Schaduw
Groeihoogte: 20 cm
Rood, Geel
 

Eigenschappen

Hoogte
0 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend