MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Herfstanemoon 'Praecox'

Anemone hupehensis 'Praecox'

Foto: Herfstanemoon 'Praecox'

De nederlandse naam is Herfstanemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

De bloemen verschijnen in rijkbloeiende schermen (augustus-september).

Bemesting Anemone hupehensis 'Praecox'

Bij bloeiende planten is het belangrijk om veel knoppen te hebben en om die knoppen uit te laten komen. De aanmaak van knoppen wordt gestimuleerd met een, verhoudingsgewijs, hoger fosfor gehalte. De bloei van de knoppen wordt gestimuleerd door een hoog kalium gehalte. Het hogere kalium gehalte zorgt tevens voor een langere bloei en verbetert de kwalitatieve eigenschappen zoals geur van de bloemen. Daarnaast zorgt het hogere kalium gehalte voor een efficiëntere waterhuishouding zodat de planten zuiniger zijn met water. Hoe verder de onderlinge gehalten uiteenlopen des te sterker gaat er een stimulerende werking vanuit. Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud Anemone hupehensis 'Praecox'

Week anemoonbolletjes altijd eerst in water voordat u ze in de grond zet. Plant ze ongeveer 8 cm diep.

Bron: Groeninfo.com

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend