MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Chinese roos 'Rosalie'

Groeit in 15 tuinen

Latijnse naam
Hibiscus rosa-sinensis 'Rosalie'
Andere benamingen
Eendagsroos
Hoogte
1 - 400 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Hibiscus is een ideale plant voor beginners en zorgt direct voor een zomerse uitstraling. Behalve als kuipplant (op terras of balkon) is de Hibiscus ook geschikt als meerjarige heester in de tuin. 

De Hibiscus rosa-sinensis is een populaire sierplant. Met zijn grote, kleurrijke bloemen zorgt hij voor een tropisch hoekje op jouw terras of balkon. Hibiscus rosa-sinensis noemt men ook wel “Chinese Roos” of “Eendagsroos”. Oorspronkelijk komt hij uit Azië. Het oorspronkelijke soort kent vuurrode bloemen. Maar inmiddels zijn er wel 300 verschillende cultivars met kleuren die variëren van wit, geel, roze en oranje. De enkele of dubbele bloemen steken mooi af bij de donkergroene bladeren. De Hibiscus kwam in de 17e eeuw binnen in onze cultuur. Ze zijn meegenomen vanuit tropische- en subtropische gebieden. Over de hele wereld zijn ze hier nog steeds te vinden. Wist je dat de Hibiscus rosa-sinensis de nationale bloem van Maleisië is? Het rood in de bloemblaadjes staat symbool voor moed, leven en de snelle groei van de Maleisiërs. De vijf bloemblaadjes van de Hibiscus symboliseren de vijf ‘Nationale Principes’ van Maleisië. De bloem zie je terugkomen op het brief- en muntgeld van Maleisië.

De Hibiscus verlangt veel zonlicht. Daarom kan hij goed tegen een zeer zonnige standplaats. Goede plek gevonden? Laat de plant hier staan. Verplaats hem niet. Daar houdt de Hibiscus namelijk niet van.