MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Asperge 'Thielim F1'

Groeit in 4 tuinen

Latijnse naam
Asparagus officinalis 'Thielim F1'

Algemene omschrijving

Thielim F1 is een 100% mannelijke hybride en uitstekend geschikt voor de teelt van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras heeft een gemiddelde vroegheid en een goed productievermogen. Thielim leent zich naast de oogst van vers product ook uitstekend voor industriële verwerking of geschilde afzet.

Teelt

Thielim gedijt het beste op groeikrachtige gronden die goed ontwaterd zijn. Gronden gevoelig voor wateroverlast zijn minder geschikt. Onder warme en groeizame omstandigheden produceert Thielim optimaal zowel qua kilo's als kwaliteit. Uit vele praktijkervaringen is gebleken dat de beste resultaten worden behaald bij een plantdichtheid van 3,5 - 4,5 planten per m1 en een plantdiepte van 18 - 20 cm. Thielim blijft ook onder diverse bedekkingsvarianten kwalitatief hoogwaardig produceren.

Product

Thielim heeft een goed productiepotentieel en een uitstekende uniforme kwaliteit. Het product heeft een prima kopsluiting en is weinig gevoelig voor rozeverkleuring, groeven en holle stengels. De belangrijkste diameterklasse bevindt zich tussen 20 - 28 mm.

Loof

Het loof is krachtig, sterk opgericht en van nature sterk tegen bladziekten. Deze eigenschappen maken Thielim ook uitstekend geschikt voor de biologische teelt.