MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Moso reuzenbamboe

Phyllostachys edulis  • 

Foto: Moso reuzenbamboe

Foto: Moso reuzenbamboe
Foto: Moso reuzenbamboe
Foto: Moso reuzenbamboe

Beschrijving:  Dit is de meest winterharde reuzenbamboe. Dit is de grootste bamboe buiten de tropen met een hoogte tot wel 28 meter en stengels van 25 cm dik. De soort komt oorspronkelijk uit China en Taiwan waar de soort bekend staat door de eetbare scheuten en het gebruik in de textielindustrie. De bamboe is volledig winterhard (tot -20grC), maar kan wel enige winterschade oplopen. Deze schade wordt in het voorjaar weer snel hersteld, waardoor de soort prima geschikt is als tuinplant. In Nederland zal de hoogte van 28 meter niet bereikt worden, maar het wordt alsnog een flinke bamboe met prachtige, sierlijke stengels. Zorg voor een zonnige standplaats en geef de plant veel water.  
Herkomst: China
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius
Zaaibeschrijving:  Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en zeer oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond, zodat de zaden nog net te zien zijn. Kieming bij een dagtemperatuur van 20-25 grC, 's nachts iets lager. De grond kunt u afdekken met folie of glas en af en toe besproeien, zodat het geheel licht vochtig blijft. 
Kieming onregelmatig: kan twee weken duren, maar ook enkele maanden. Zet de jonge plantjes zoveel mogelijk in het licht. 

Link Bamboogarden (engels) 

Eigenschappen

Hoogte
1 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend