Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Skimmia 'Red Bolwi'

Algemene omschrijving

De  Skimmia SEDUCTION®  is een compleet nieuwe Skimmia.Het unieke van deze noviteit  zijn de bloemknoppen deze verschijnen eind september aan de plant  ze zijn bijna twee keer zo groot als de tot nu toe gangbare soort Rubella en veel intenser rood van kleur kortom een ware verleiding ! 

De Skimmia SEDUCTION®    is een mannelijke plant  die bloeit in het voorjaar en dan  rijkelijk stuifmeel geeft. Dit kunt u zien aan de aanwezigheid van de gele meeldraden in de bloemetjes. Deze plant kunt u dus gebruiken om een vrouwelijke Skimmia te bestuiven.

(bron: goldseries.eu)

Vereisten

Een sierpot moet altijd voldoende gaten onderin hebben voor de afwatering. De Skimmia SEDUCTION®   is een vochtminnende plant, echter mag geen natte voeten hebben want dan sterven de wortels af. Wat hierbij extra kan worden gedaan is het leggen van enkele potscherven of kleikorrels onderin de pot voordat u deze vult. Plant u de Skimmia SEDUCTION®  rechtstreeks in de tuin zoek dan een plekje uit waar nooit water blijft staan.

De Skimmia SEDUCTION®  is een zuurminnende plant. Gebruik daarom altijd extra tuinturf bij het planten. Dit heeft een lage PH waardoor de plant goed zal aanslaan. Gedurende het voorjaar kan de plant wat extra voeding gebruiken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld organische mestkorrels of oplosmeststof. Volg hierbij altijd de voorschriften op de verpakking op.

Omdat de Skimmia SEDUCTION® een schaduwplant is, is het belangrijk dat u een plek uitkiest waar de plant niet tussen elf uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags in de volle zon staat .

Onderhoud

Uw Skimmia SEDUCTION®  hoeft niet gesnoeid te worden. Wordt de plant echter te groot , hij kan namelijk uiteindelijk wel tot een 75 centimeterhoog worden, dan kunt u de plant licht snoeien zodat u het volgend seizoen ook nog bloemenknoppen aan de plant zult hebben.

Gebruik

Uw Skimmia SEDUCTION®   kunt u planten in een sierpot voor op terras of balkon maar natuurlijk ook in de tuin. 

Eigenschappen

Hoogte
0 - 70 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladhoudend