MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Kerstroos 'Winterbells' +

Groeit in 112 tuinen

Latijnse naam
Helleborus x sahinii 'Winterbells'
Hoogte
1 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Het is een zeer bijzondere kruising van twee heel verschillende soorten; Helleborus foetidus x Helleborus niger, natuurlijk met heel onverwachte eigenschappen. Ze kan vrijwel jaarrond bloeien met hangende klokjes.
Na een wereldwijde competitie lukte het uiteindelijk bij het Nederlandse Sahin Zaden om de kruising tot stand te brengen. Met de naam wordt grondlegger Kees Sahin geëerd. 

Helleborus Winterbells® is uniek in zijn soort vanwege zijn specifieke teelteigenschappen en plantopbouw. De plant vormt losse basale rozetten en aantrekkelijke bladeren met getande randen en produceert meerdere los vertakte bloemstengels die elk uitlopen in maximaal vier klokvormige bloemen. Deze zijn crèmewit aan de binnenkant en frisgroen-wit aan de buitenzijde met een waas van roze rond de aderen, wat zich geleidelijk verspreid over het hele oppervlak.

De bloemen verbloeien uiteindelijk naar limoengroen. Winterbells® bloeit direct vanaf het begin uitbundig en blijft daarna lang doorbloeien (november tot mei)

Berichten over deze plant