Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Peper 'Pasilla Bajio'

Algemene omschrijving

De naam Pasilla Bajio betekend “kleine Rozijn” in het Spaans en refereert aan de rimpelige, bruine schil en rozijn achtige aroma wanneer de pepers gedroogd zijn. Pasilla Bajio is ook bekend als Chile Negro.

 

Deze variëteit wordt 70 tot 100 cm groot en produceert milde zeer lange en smalle pods, de 15 tot 20 cm lange en 2 tot 3 cm brede pepers rijpen van een bijzonder, glimmende diep groene kleur tot donker, chocolade bruin wanneer volledig rijp.

 

De pepers smaken heerlijk zowel vers als gedroogd. Gedroogde Pasilla Bajio pepers worden gebruikt om Mole sauze te maken, hartige Mexicaanse chocolade sauzen. Verder smaken ze heerlijk vers in salsas.

zaai instructies

Pasilla Bajio

Voorweken: Ja

Zaaitemperatuur: 25 - 30ºC

Zaaidiepte: Oppervlakkig tot max. ½ cm diep

Kiemtijd: 10 - 21 dagen

Oogsten:  vanaf 70-90 dagen

 Nadat de zaailing 2 paar echte bladeren heeft

Standplaats: Kas of serre

Plantafstand: 60 cm

 

Het is aan te raden om de peperzaden voor het zaaien ongeveer 12 uur voor te weken in warm water. Hierdoor worden de zaden zachter waardoor ze makkelijker kiemen. Zaai de zaden oppervlakkig tot max. ½ cm diep in goede zaaigrond en dek ze licht af met een beetje zaaigrond.  Zorg ervoor dat het zaaimedium vochtig is maar niet doorweekt. Als u water uit het medium kan knijpen is het te nat. Zaai in trays of aparte potjes en dek ze af met een deksel of wat huishoudfolie. Houd goed vochtig maar zeker niet te nat om te voorkomen dat de zaden beschimmelen. 

 

Zodra de zaailingen opkomen moet het deksel of het huishoudfolie worden verwijderd. Enkele weken na het ontkiemen kunt u uw zaailing verpotten. Zet de zaailingen in diepe potten zodat de wortel alle ruimte krijgt. De wortels van peperzaailingen zijn zeer kwetsbaar, dus wees erg voorzichtig met het wortelstelsel. Zet de zaailing op een zonnige en beschutte plaats. Het liefst in een kas of serre. Omdat pepersoorten onderling zeer gemakkelijk kruisen (kruisbestuiving) is het belangrijk om de verschillende soorten apart te zetten zodat er geen kruisbestuiving kan plaatsvinden. Pepers kunnen worden geoogst door met een schaar de vrucht af te knippen.

 

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen