MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Boerenkool 'Blue Vates Curled'

Brassica oleracea var. acephala 'Blue Vates Curled'

Foto: Boerenkool 'Blue Vates Curled'

Algemene omschrijving

Een boerenkoolsoort met fijngekruld, blauwgroen blad. Deze vroege, betrouwbare en populaire soort kan in alle seizoenen worden geoogst. Hij kan goed tegen koude en een lichte vorst zorgt voor een zoete smaak. Kan ongeveer 55 dagen na het zaaien worden geoogst.

Zaai instructies

Buiten zaaien (vroege oogst): maart - mei

Buiten zaaien (late oogst): september - oktober

Kiemtemperatuur: 15-18 ºC

Kiemtijd:  5-10 dagen

Zaaidiepte: ½ -1½ cm

Plantafstand:  45-50 cm

Standplaats: zonnig

 

Zaai voor een vroege oogst in de lente zodra de grond kan worden bewerkt (maart) of voor een late oogst in september - oktober. Zaai dun in rijen die 15 cm uit elkaar liggen in een goed bewerkt en bemest zaaibed en bedek de zaden met een laagje zaaigrond. De ideale kiemtemperatuur ligt tussen 15-18 °C. Ontkiemen duurt 5-10 dagen, afhankelijk van het weer en de temperatuur. Een gelijkmatige temperatuur en vochtigheid zorgt dat het kiemen beter verloopt.

Boerenkool heeft een zonnige standplaats nodig met veel bemesting en een licht zure grond. Zet de zaailingen, zodra er geen kans meer is op nachtvorst op hun vaste plaats, houd 45-50 cm ruimte aan. Houd de grond goed vochtig en onkruidvrij. Bescherm tegen vogels, slakken en ander ongedierte. Zaai en zet geen kool in grond waarop het jaar daarvoor ook al koolsoorten hebben gestaan.

Oogst de boerenkool na een periode van lichte vorst, dit zorgt voor een zoetere smaak. Knip van onder naar boven de benodige bladeren af.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen