MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Rabarber 'Glaskin's Perpetual'

Rheum rhabarbarum 'Glaskin's Perpetual'

Foto: Rabarber 'Glaskin's Perpetual'

Algemene omschrijving

Zaaien binnen: januari - maart

Zaaien buiten: maart - april/oktober - november

Kiemen: 6 - 10 dagen

Kiemtemperatuur:  18 - 21 °C

Zaaidiepte: 5 mm

Plantafstand: 50 cm

Standplaats: zonnig/gedeeltelijk schaduw

 

Week de zaden 1 uur voor het zaaien voor in lauw water. Dit helpt de kieming versnellen. Stop 2 zaden per pot ongeveer 5 mm diep in de grond en dek de zaden af met een dun laagje grond. Zet de zaailingen, zodra zij opkomen, koeler weg op ongeveer 15 °C in een goed verlichte ruimte.

 

Dun de zaailingen na ongeveer 60 dagen uit tot 1 sterkste per pot en laat ze afharden en wennen aan de buitentemperatuur. Zet de zaailingen op hun definitieve plaats als zij 15-20 cm groot zijn. Zorg voor een lichte, zonnige plaats met lichte schaduw en een goede bemesting. Houd de planten goed vochtig en onkruidvrij.

 

Vanaf maart kan er in de volle grond worden gezaaid. Bedek de zaden met een dun laagje grond of hark de zaden voorzichtig in de grond. Zorg voor een goed bemeste plek met veel licht, zon en eventueel lichte schaduw. Houd de planten goed vochtig en onkruidvrij. Dun de zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, uit tot 50 cm ruimte.

 

De planten moeten in het 1e jaar ongeveer 30 cm groeien. Oogst de rabarber bij voorkeur pas in het 2e jaar na zaaien. Oogst door de rabarber bij de steel en blad te grijpen en aan de stengel te trekken. Hierbij breekt hij af met een soort bochtje. Geef de rabarber wat bloedmeel en beendermeel zodra de planten gaan groeien.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm