MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Broccoli 'Waltham' oogsten

  • Van begin Augustus tot eind December     Eenmalig

   Het oogsten moet op het juiste tijdstip gebeuren, omdat bij te laat oogsten de broccoli kan doorschieten. Oogst eerst de hoofdstronk en na 2-3 weken kunnen ook de zijstronkjes worden geoogst. Broccoli kan een paar dagen in de groentela van de koelkast worden bewaard.

 • Broccoli 'Waltham' preventief behandelen

  • Van midden Mei tot eind December     Eenmalig

   Dek de jonge zaailingen af met nettten om opeten door vogels te voorkomen. Zodra de planten 30 cm groot zijn, kunnen de netten eraf. Ook kan er een koolkraag om de jonge planten worden gemaakt, zodat de koolvlieg zijn eitjes niet kan leggen aan de voet van de kool. De jonge larven van deze vlieg eten namelijk de wortels van de planten op. Ook slakken kunnen schade aanrichten.

 • Broccoli 'Waltham' zaaien

  • Van begin April tot eind Oktober     Eenmalig

   In april onder glas

   Buiten
   Zaaien: mei - oktober
   Zaaidiepte: ½ cm
   Kiemtijd: 7-10 dagen
   Kiemtemperatuur:  10-20 °C
   Plantafstand: 45-60 cm
   Standplaats: zonnig en halfschaduw
   Dagen tot oogst: 90

   Voor late zomeroogst  in mei - juli in de volle grond zaaien. Voor late herfst/ begin winteroogst in augustus-oktober in de volle grond zaaien.  Zaai in rijen die 45-60 cm van elkaar verwijderd zijn.  Zaad licht afdekken. Na 3-4 weken de jonge zaailingen uitdunnen tot 1 plantje per plaats. Broccoli moet extra bemest worden. Ook moet er voldoende water worden gegeven, vooral bij droogte.