Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Meiraap 'Milanese Witte Roodkop'

Brassica rapa var. majalis 'Milanese Witte Roodkop'  • 

Foto: Meiraap  'Milanese Witte Roodkop'

Meiraapje ‘Milanese Witte Roodkop’ is een oude groente met prachtige roze-witte knolletjes die zowel rauw als gekookt erg lekker zijn. Het is een snelgroeiend knolgewas waarvan ook het jonge blad (als raapsteel) kan worden gegeten. Meiraap is een echte najaars- en wintergroente.

TEELT
Voor een vroege oogst zaaien vanaf maart tot eind april, als nateelt zaaien vanaf begin juli tot eind augustus. Een rijafstand aanhouden van 20 centimeter en uitdunnen op 10 centimeter. Het gewas is ook geschikt als voor- en nateelt.

STANDPLAATS
Bemesting is niet nodig, de knollen groeien op alle typen grond maar het beste op een wat lichte, humusrijke grond. In verband met het verspreiden van knolvoet bij voorkeur niet telen op een stuk grond waar eerder koolgewassen (kruisbloemigen) stonden. Vooral als nateelt is er meer kans op koolvlieg, de knolletjes daarom bij voorkeur telen onder insektengaas.

OOGST
Na 6 tot 8 weken of wanneer de knolletjes een doorsnede hebben van 6 tot 8 centimeter. De oogst is meestal in mei en juni of bij een herfstteelt, vanaf september tot eind oktober. De knolletjes dan eventueel eind oktober inkuilen en tot in de winter bewaren. 

Eigenschappen

Hoogte
20 - 30 cm
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal