MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Bladmosterd 'Red Giant' +

Groeit in 20 tuinen

Latijnse naam
Brassica juncea var. rugosa 'Red Giant'
Andere benamingen
Mung Choi, Moutarde de Chine, Asia salat, Amsoi, rode mosterdkool
Hoogte
10 - 20 cm
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Bladmosterd 'Red Giant' is een bladgewas uit de mosterdfamilie en niet moeilijk te telen, de zaden ontkiemen snel en de zaailingen groeien vervolgens vlot. Het gewas is gevoelig voor knolvoet, dus rotatie (wisselteelt) is belangrijk. Bladmosterd kan goed vorst verdragen maar de jonge plantjes moeten in het begin nog wel tegen de kou beschermd worden. De blaadjes zijn lang oogstbaar en na het plukken lang te bewaren.

TEELT
Vanaf juli tot augustus ter plekke dun zaaien op een rijafstand van 30 centimeter en later uitdunnen op 25 centimeter. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.

STANDPLAATS
Bladmosterd vraagt een zonnige plek en een vochtige en voedzame grond. Bij wisselteelt kan het gewas het beste na de peulvruchten geteelt worden, het is in principe niet nodig om extra compost aan de grond toe te voegen. Omdat bladmosterd tot de brassicafamilie (koolgewassen) behoort het gewas niet telen als u problemen hebt met knolvoet in de bodem.

OOGST
Vanaf juli tot eind september of 4 tot 5 weken na het zaaien kunnen zowel de blaadjes als de hele kroppen geoogst worden. Bewaar de slablaadjes in de koelkast of op een koele plek. 

Berichten over deze plant