MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'White Fairy'

Groeit in 66 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'White Fairy'
Andere benamingen
Rosa 'The Fairy White'
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Kleur

Algemene omschrijving

De Rosa 'White Fairy' hoort tot de rozenfamilie (rosaceae). Het is een floribundaroos of trosroos. Het blad van de roos is ovaal met een iets getande rand. Bij deze soort is het blad klein, licht stekelig en glanzend groen. In de winter verliest de plant zijn blad. De 'White Fairy' is een laag struikje met lange, afbuigende takken. In juni komen er bloemen aan de roos die tot in oktober doorbloeien. De kleine, dubbele bloemen hebben een prachtige witte kleur. Ze staan met meerdere bloemen aan een steel. De bloemen van deze roos hebben een lichte, zoete geur. Deze roos wordt maximaal 40 cm hoog en kan breed uitgroeien. De rosa is goed winterhard.
De rosa 'White Fairy' doet het prima in goede tuingrond maar groeit ook goed op wat armere grond. Deze moet niet te nat zijn en goed water doorlaten. Zet planten in potten in een pot die goed water afvoert zodat de wortels niet constant in het water staan. De roos houdt van een zonnige standplaats.

Snoei de rosa 'White Fairy' in maart. Haal eerst de dode en de beschadigde takken weg. Van de overige takken kunnen 5 grote takken blijven staan die teruggeknipt worden tot net boven het zevende oog of knop van de grond af geteld. Dit oog moet wel aan de buitenkant van de plant zitten zodat er een mooie open vorm ontstaat. Snoei kleinere takken net terug tot net boven het vijfde oog of knop. Snoei wilde scheuten die rond de basis van de roos ontstaan tot aan de basis weg. Uitgebloeide rozen moeten weggeknipt worden tot boven het eerst vijftallige blad.

Bemest de roos twee keer per jaar. In maart na de snoei en tijdens de bloei in de zomer.