Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Roos 'Kormun'

Rosa Kormun is een Floribundaroos, ook wel bekend als Rosa Bavaria of Rosa Gruss an Bayern. De roos wordt tussen de 100 en 120 cm hoog, heeft een krachtige rechtopgaande groei en verspreidt een subtiele, aangename geur. De bloem is rood van kleur, middelgroot, halfgevuld en groeit in zogenaamde trossen.

 

Planten

Stamroos die U van ons gekocht heeft planten in de bloementuin(in de grond) in de maanden april-mei, het beste in de half schaduw/ zon, gebruik humus of koemest gemengd met grond in het plantgat. Stamroos in ruime pot of bak op terras of balkon planten/ neerzetten in de maand april-mei, het beste in de half schaduw/zon.

Verzorging

Stamroos regelmatig water geven, vooral na het planten en verder tijdens droge periodes en schrale wind, voor het planten pot 10 min. in emmer water zetten. Vervang de tie-wrap door flexibel bindmateriaal om afknelling te voorkomen. Stamrozen hebben extra steun nodig, voorzie de stamroos van een stok/paal op de windzijde waar de stamroos aangebonden wordt.

Bemesten

Stamrozen hebben net zoals alle rozen veel voedsel nodig voor een rijke bloei, mest daarom uw rozen bij. Leg in de winter koemestkorrels rond de voet van het stammetje. Geef in het voorjaar een gemengde organische mest. Mest in Juli bij met speciale rozenmest, zie voor de juiste hoeveelheid de verpakking.

Onderhoud

In de zomer de uitgebloeide bloemen verwijderen en als van een tak alle bloemen verwijdert zijn deze tak terugknippen tot een volledig meestal 5-tallig blad, zodat U daarop weer nieuwe uitloop en bloemen krijgt.

Snoeien

Stamrozen moeten elk voorjaar gesnoeid worden. Snoei in maart of na de vorst alle takken die boven aan het stammetje groeien terug tot op 2-4 ogen(knopjes) of plm 10-15 cm. Laat ongeveer 5 dikke takken goed verdeeld per stamroos zitten, rest helemaal wegsnoeien. De rozen die U van ons ontvangt zijn al gesnoeid, U hoeft pas het volgende voorjaar te snoeien. Verwijder in de zomer eventuele “wilde scheuten” die uit de stam of de wortels kunnen groeien. U herkent een wilde scheut aan de vele stekels en het zevendelig blad.

Bescherming tegen vorst

In de winter de bovenkant(kroon) beschermen tegen vorst, tot -5 gr C met noppenfolie of luchtdoorlatende zak, luchtig gevuld met hooi, bij aanhoudende vorst van -10 gr C of meer de zak dichtbinden. Na elke vorstperiode weer verwijderen.

Eigenschappen

Hoogte
0 - 80 cm
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw