MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Elfenbloem 'Frohnleiten'

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten'

Foto: Elfenbloem 'Frohnleiten'

Foto: Elfenbloem 'Frohnleiten'

De elfenbloem Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ verschilt nauwelijks van de soort. Waarschijnlijk blijft hij wel iets compacter. De gele bloemen bepalen in hoge mate de sierwaarde.

Deze elfenbloem komt voort uit een kruising tussen een soort uit Algerije en een uit Noord-Iran. Het is een zeer goede bodembedekker die een extra goede uitstraling krijgt met bijvoorbeeld blauwbloeiende Pulmonaria in de buurt.

De Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ is een wintergroene soort waarvan de nieuwe bladeren in het voorjaar bronskleurig zijn. De tot twee centimeter grote bloemen zijn opvallend geel van kleur en steken goed boven het blad uit. De groeihoogte is 30-35 centimeter.

Elfenbloemen zijn zeer geschikt voor een tuin met veel schaduw. De benaming elfenbloem slaat waarschijnlijk op de teerheid van de fragiele bloemetjes. Deze hebben wel iets weg van orchideeën. Ze bloeien kort, maar uitbundig in april/mei.

De Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ groeit langzaam en vormt pas een goede bodembedekker na enige jaren. De beste groeiomstandigheden worden gevormd door een humeuze, matig vochtige grond en heel lichte schaduw, hoewel diepere schaduw ook goed wordt verdragen. Elfenbloemen bloeien al vroeg in het voorjaar dus als je de stengels of het blad wenst af te snijden, doe dit dan al in februari of maart.

Eigenschappen

Variëteit van
Elfenbloem _ algemeen (Epimedium ssp.)
Hoogte
30 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend