Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Komkommer 'Beth Alpha'

Cucumis sativus 'Beth Alpha'  • 

Foto: Komkommer 'Beth Alpha'

Mini-komkommer 'Beth Alpha' is een grote augurk met vruchten van hoge kwaliteit, het productieve ras is geschikt voor teelt in de vollegrond. Voor de lekkerste smaak en beste kwaliteit de vruchten plukken wanneer ze zo'n 10 tot 15 cm lang zijn.

Augurken en komkommers groeien het beste bij een temperatuur van 15°C of hoger. De planten in toom houden door de ranken terug te leiden of te snoeien. De vruchten van dit ras zijn vooral geschikt voor inmaak en kunnen geoogst worden tot de herfst. 

Zaaien vanaf april in potjes of in bakken, vanaf eind mei uitplanten in de volle grond, een plantafstand van 40 centimeter en een rijafstand van 150 centimeter aanhouden. Wanneer de temperatuur hoog genoeg is (minimaal 15°C) is het ook mogelijk om vanaf half mei in de volle grond te zaaien. Telen langs stokken kan maar levert veel extra werk op, de planten liggend telen kan ook prima.

Bijvoorkeur telen in een kas of polytunnel, buiten telen kan ook zolang de planten maar op een zonnige en beschutte plaats staan. Zet de planten op een beschutte, zonnige plek met een goed doorlatende en zéér voedzame grond. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.

Vanaf eind juni tot eind september de vruchten plukken zodra ze zo'n 10 centimeter lang zijn en vooral regelmatig doorplukken. Wanneer (te dikke) vruchten niet op tijd geplukt worden komen er geen nieuwe bloemen en vruchten meer aan de planten. 

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen