MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Amerikaans geelhout

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Cladrastis kentukea
Hoogte
1 - 730 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

prachtige goudgele herfstkleur. De hoogte na 10 jaar is 500 cm. De bloemkleur is creme. De bloeiperiode is juni - juli. Deze plant is zeer winterhard.
Een bij ons weinig voorkomende, laag vertakkende boom met een brede, ronde kroon. Wordt soms ook als meerstammige struik gekweekt. De stam is grijsbruin en glad, op oudere leeftijd kunnen ondiepe groeven ontstaan. Het hout is, vooral wanneer het net gezaagd is, opvallend geel. Het grote samengestelde blad is opgebouwd uit 7 tot 9, eironde tot ovale deelbladeren die elk 8 - 14 cm groot zijn. De afzonderlijke blaadjes staan niet tegenover elkaar op de bladspil.

De losse, hangende pluimen met iets geurende, witte bloemen zijn circa 25 cm lang. In de nazomer verschijnen de peulen die van groen via bruin naar paarsachtig bruin verkleuren.

Op oudere leeftijd vormt de boom een karakteristieke stam.

Vereisten

 Cladrastis kentukea heeft een fors, vlezig wortelgestel en groeit het best op een zonnige en warme plaats, maar is goed winterhard. Bij beschadiging van jonge twijgen van Cladrastis kentukea komt geelkleurig hout te voorschijn. Op oudere leeftijd vormt de boom een karakteristieke stam.

Onderhoud

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Berichten over deze plant