MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Engels gras 'Rosea'

Algemene omschrijving

Wetensch. naam: Armeria maritima 'Rosea'
Nederlandse naam: Engels gras
Type: Vaste plant
Soort: Rotstuinplant
Standplaats: Zon
Vocht: Vochthoudend-vochtig
Grond: Matig voedselrijk
Wintergroen: Ja
 

De nederlandse naam is Engels gras, familie van de Plumbaginaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Onderhoud

Engels gras vriest gemakkelijk op bij wisselende dooi en vorst en moet dan weer aangedrukt worden voordat de wortels bevriezen. De planten hebben de neiging met de zode 'omhoog' te komen, daarom dient u de plant regelmatig aan te drukken. U dient de plant om de 2 tot 3 jaar in het voorjaar te scheuren; dit kan ook direct na de bloei gebeuren. Regelmatig wieden. Knip na de bloei alle bloemstelen tot de zode af.

Eigenschappen

Hoogte
10 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend