Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Peper 'Black Pearl'

De bessen van deze zwarte parel zijn eerst zwart en verkleuren langzaam naar rood.
De rode peperbessen zijn voor iedere hobbykok een genot en zijn zeer pittig van smaak. Het attractieve donkere blad van de plant is bijna zwart! Hele jaar door oogsten, maakt niet uit of de bessen rood, groen of zwart zijn. Verliest geen blad en kan in de zomer buiten en in de winter binnen gehouden worden.

Standplaats:

De peperplant gedijt het beste op een lichte en zonnige standplaats. In de zomer kan de plant in de tuin, op het balkon of het terras staan. Let er wel op dat het water goed kan weglopen zodat de plant geen natte voeten krijgt. Als de temperatuur regelmatig onder de 10° C daalt dan kunt u de plant het beste binnen zetten.

Verzorging:

De grond gelijkmatig vochtig houden, natte voeten kunnen tot wortelrot leiden!. De kluit mag echter ook niet helemaal uitdrogen.

Overwinteren:

De peperplant kan koel, half schaduwrijk overwinteren. (temperatuur zo tussen 10 en 15° C ). Dan wat minder water geven en niet bemesten. De aarde niet compleet laten uitdrogen. Indien nodig kunt u de plant in het vroege voorjaar terugsnoeien.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend