MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlinderstruik 'White Ball'

Buddleja davidii 'White Ball'

Foto: Vlinderstruik 'White Ball'

Buddleja 'White Ball' is een zeer compact groeiende vlinderstruik met, hoe kan het anders, witte bloemen. Buddleja 'White Ball' bloeit in de periode juli-september.

Vanwege het compacte karakter wordt Buddleja 'White Ball', die overigens geïntroduceerd is vanuit Boskoop, op veel verschillende plaatsen op de wereld gekweekt en verhandeld.

De hoogte van Buddleja 'White Ball' bedraagt 80-100 cm.

Buddleja davidii (vlinderstruik ) snoeien. 
Een vlinderstruik moet je elk jaar flink terugsnoeien. Snoei je de struik niet jaarlijks teug, dan zal hij minder rijk bloeien en een wat kale onderkant krijgen. De beste tijd om een vlinderstruik te snoeien is vanaf half maart tot begin april Hoe ga je werk. Knip alle takken net boven een tweede of een derde nieuwe, groeischeut af. De dunne takken kun je gemakkelijk afknippen met een snoeischaar. Voor het verwijderen van de diktste takken kun je beter een takkenschaar gebruiken.
Buddleja alternifolia snoeien. Dit soort moet altijd direct na de bloei worden teruggesnoeid. Snoei alleen de oudste, dikke takken diep terug om ervoor te zorgen dat de struik er niet al te slordig gaat uitzien. Jonge takken met nieuwe scheuten laten staan.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 70 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend