MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Andijvie 'de Meaux'

Groeit in 16 tuinen

Latijnse naam
Cichorium endivia 'de Meaux'
Andere benamingen
Krulandijvie
Hoogte
1 cm

Algemene omschrijving

Andijvie ‘de Meaux’ is een krulandijvie met mooi gekruld blad en een vol geel hart, het is een sterk ras dat speciaal geschikt is voor de herfstteelt. Het ras is niet of nauwelijks gevoelig voor schieten en de kroppen die tot laat in het najaar geoogst kunnen worden zijn zeer groot.

Ter plekke zaaien vanaf eind juni tot half juli, soms is het ook nog mogelijk om in augustus te zaaien. Houd een plantafstand aan van ongeveer 30 x 35 centimeter, dichter op elkaar planten levert geen hogere opbrengst op en het risico van smet is groter. Voor een mooi geel hart kunnen de planten worden afgedekt of de buitenste bladeren kunnen om de krop gebonden worden.
Telen op een losse (zand)grond met voldoende kalk. Regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Bij wisselteelt kunnen de meeste bladgewassen geteeld worden op het stuk grond waar eerder koolgewassen stonden.

Andijvie kan na 2 tot 3 maanden, rond augustus tot eind september, geoogst worden. De andijvie laten staan is ook mogelijk, bescherm de planten dan wel zodra het flink kouder wordt.